AOL se zbavil ztrátového Beba, sociální síť koupila investiční společnost

Tagy:  sociální síť, facebook, používání, aol, bebo, prodej, ztráta, firma, sítě

Ještě přibližně před rokem a půl se velice často všemožně debatovalo o tehdy nově rodící se sociální síti Bebo. Někteří jí prorokovali skvělou budoucnost, jiní naopak tvrdili, že si Bebo na rodícím se trhu příliš neškrtne. Pravda je v druhém případě, společnost AOL, která Bebo vlastní se ho nyní zbavuje.

Prodeji Beba navíc pomohla složitá situace jeho vlastníka, AOL, který je dlouhodobě v problémech a prochází jednou z nejobtížnějších období v historii firmy. AOL Bebo koupil v roce 2008 za tehdy astronomických miliónů dolarů, očekávalo se, že AOL do rodící se sociální sítě bude vehementně investovat a pokusí se ji rozšířit co nejvíce. Pravdou ale je to, že se Bebo v podstatě nedokázalo rozšířit jinam než do Velké Británie, Nového Zélandu a Irska. Jelikož AOL zrovna potřebuje co nejvíce ušetřit, zbavuje se ztrátových částí firmy, mluví se i o prodeji některých dalších služeb, které jsou dlouhodobě nevýnosné.

Bebo koupila malá investiční společnost Criterion Capital Parners, zaplatila za ni „pouhých“ 150 miliónů dolarů. AOL však stejně považuje prodej za úspěch, protože dlouho nebylo možné najít žádného zájemce. Jestli Criterion Capital Parners budou dále řídit Bebo jako sociální síť, nebo jestli s ní mají jiné plány se dozvíme časem.

Zdroj: Reuters.com

Novinka AOL se zbavil ztrátového Beba, sociální síť koupila investiční společnost byla publikován 21. června 2010 v 23.30. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...