Aukro spouští svůj vlastní aukční systém

Tagy:  aukro, aukro.cz, aukce, aukční server, internetová dražba, dražby, bazar, internetový bazar

Obrovský fenomén, i tak by se dal nazvat aukční server Aukro.cz. Je už mnoho lidí, kteří využili možnosti internetového bazaru a nějakou věc si koupili, nebo naopak prodali. Aukro teď spouští svůj vlastní nový projekt, platební systém PayU a jeho budoucnost vidí velice růžově.

Aukro mělo k vývoji platebního systému sáhnout tehdy, když byl proveden výzkum, který se týkal metody plateb za vydražené zboží. Průzkumem bylo zjištěno, že stále drtivá většina lidí platí dobírkou, což je především velice zdlouhavé, navíc je potřeba přímá hotovost. Aukro.cz chce díky PayU procento lidí takto platících co nejvíce zmenšit, navíc si slibuje, že vyvinutého systému by mohly využít i jiné internetové obchody.

Prozatím PayU povoluje platit pouze systémy Komerční banky a Raiffeisen bank. Vyvíjen je PayU od prvních měsíců loňského roku, není ale jedinou zemí, kde se používá. V Polsku je využíván jako Platnosci.pl, používá ho zhruba 15 tisíc firem a jednotlivců. V České republice je PayU podporován nejen Aukrem, ale i internetovými servery Heureka.cz, Bezrealitky.cz, Spa.cz a několika dalšími.

Zdroj: Tisková zpráva

Novinka Aukro spouští svůj vlastní aukční systém byla publikován 21. června 2010 v 06.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...