Facebook dokázal vydělat za minulý rok astronomickou sumu, stoupá i počet jeho uživatelů

Tagy:  facebook, sociální síť, používání, návštěvnost, reklama, výdělek, zisk

Kdo není na Facebooku, jako by nebyl. I tak by se dala definovat aktuální situace okolo této sociální sítě. Facebook ale dokáže i velice dobře vydělávat, svému provozovateli přinesl jen za minulý rok zisk okolo 800 miliónů dolarů, jde však jen o odhad, protože Facebook, jakožto soukromá společnost nemá povinnost zveřejňovat výši svých zisků a nákladů. Nejdůležitějším příjmem jsou logicky reklamy.

V reklamách se stal Facebook jedním z nejdůležitějších médií, reklamu také šíří sami uživatelé tím, že zakládají skupiny vztahující se k propagovaným výrobkům nebo službám, pro výrobce to tak znamená reklamu zdarma. Navíc se Facebook neustále rozšiřuje, už teď je odhadován počet aktivních uživatelů na 400 miliónů a další přibývají. Denně se na Facebooku aktivně objevuje přibližně polovina zaregistrovaných uživatelů se svým profilem, což znamená 200 miliónů lidí.

Facebook logo

Facebook logo

Ruku v ruce se zvyšováním počtu registrovaných lidí stoupá i návštěvnost stránek. Facebook se dokázal vyhoupnout na čtvrté místo za weby Yahoo, Google a Microsoft.

Zdroj: Reuters.com

Novinka Facebook dokázal vydělat za minulý rok astronomickou sumu, stoupá i počet jeho uživatelů byla publikován 22. června 2010 v 23.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...