Kartou nejčastěji platí Švédi, nejvíce z bankomatů vybírají Poláci

Tagy:  karta, bankovní karta, mastercard, průzkum, bankomat, peníze, výběr, poplatky, karty, účet

Masivní rozšíření platebních karet znamenalo také rozšíření bankomatů. Společnost MasterCard, která je jedním z největších výrobců a distributorů platebních karet si nechala zpracovat průzkum, který byl zaměřen na využívání karet při placení a při vybírání hotovosti z bankomatů. Průzkum byl prováděn v Evropě.

Podle údajů ze zpracovaných výsledků nejméně věří kartám Italové, kteří uskutečňují 75% plateb u obchodníků formou hotovosti. Na druhém místě jsou Němci, na třetím Poláci. Naopak, nejvíce kartou platí Švédové, hotovost používají jen při 28% plateb. A co lidem při placení kartou nejvíce vadí? Hlavně to, že pokud kupují věci za cenu přibližně do 10 eur, přijde jim, že delší doba strávená u pokladny obtěžuje ty, za nimi. Zkrátka je placení kartou moc pomalé, což by však měla napravit vyvíjená generace nových karet.

Mastercard logo

Mastercard logo

Z bankomatů nejvícekrát za měsíc vybírají Poláci, uskutečňují v průměru pět výběrů peněz měsíčně, ale také nejvíce nakupují, měsíčně platí až 42 krát. Na úplně opačném konci jsou Němci, kteří bankomat navštěvují jen třikrát měsíčně, nosí ale také při sobě největší hotovost ze všech.

Zdroj: Mastercard.com

Novinka Kartou nejčastěji platí Švédi, nejvíce z bankomatů vybírají Poláci byla publikován 23. června 2010 v 05.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...