Google dokáže odstranit libovolné aplikace z telefonů s Android systémem

Tagy:  android, telefon, smartphone, apple, přístroj, bezpečnost, mazání, aplikace, přístup

Telefony s operačním systémem Android mají funkci, o které zřejmě nikdo z majitelů takových přístrojů neví. Pro někoho možná bude takové zjištění až šokující. V podstatě jde o to, že Google dokáže odstraňovat na dálku aplikace z telefonů, které mají jako operační systém Android.

Google už dokonce takovou věc v praxi vyzkoušel na dvou aplikacích, které sice nebyly pro uživatele bezpečnostní hrozbou, ale porušovaly podmínky služby Android Market. Právě bezpečnost, respektive ochrana svých zákazníků, je podle Googlu největším kladem možnosti mazání. Pro Google to znamená i nejjednodušší řešení, pokud se odhalí nějaká aplikace, která porušuje dané podmínky.

O prvních dvou smazaných aplikacích se ví jen to, že byly vymyšleny bezpečnostním inženýrem k účelům výzkumu, podmínky Androidu Market měly být porušeny tím, že údaje o aplikacích byly vymyšlené, právě proto, aby se podpořilo jejich stahování.

Na každý pád se ale podle vyjádření Googlu nemusí nikdo bát, že by mu aplikace mizely jen tak, samy od sebe. Při nějakém mazání budou vždy uživatelé informování na displeji svého přístroje.

Zdroj: Android-developers.blog­spot.com

Novinka Google dokáže odstranit libovolné aplikace z telefonů s Android systémem byla publikován 27. června 2010 v 02.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...