Google rozšiřuje své služby, přidává funkce do Docs a Maps

Tagy:  google, novinky, docs, mapy, google maps, google docs, dokumenty, pravítko, vzdálenost, měření

Google zvyšuje funkčnost dvou svých služeb. První změna se týká služby Google Docs, konkrétně jde o novou funkci v ukládání souborů. Druhá novinka se vztahuje ke službě Mapy Google, bude praktická především pro cestovatele, kteří chtějí zjistit jak daleko se budou dopravovat.

Novinka v Google Docs spočívá v uploadování souborů. Zde je k dispozici úplně nová volba „konvertovat text z PDF“. Vypadá to tak, že si vybereme soubor z počítače, nahrajeme na Google Docs a použijeme zmiňovanou funkci. Soubor se nahraje a objeví se v seznamu vložených dokumentů, ale je v něm pouze text, bez obrázků a podobných věcí.

Pokud hodně cestujete a potřebujete alespoň zhruba odhadnout vzdálenost dvou různých míst na mapě, můžete využít novinku v Google Maps. „Nástroj na měření vzdálenosti“, jak se novinka jmenuje, se musí nejdříve aktivovat v menu Lab, posléze se na obrazovce objeví malé pravítko, po kliknutí na něj se otevře nabídka se základním nastavením. K dispozici jsou jednotky anglické i standardní metrické.

Nástroj pro měření vzdálenosti funguje bez problémů, konvertování textu je ale zatím ve zkušební verzi a mohou se objevit problémy.

Zdroj: Googlesystem.blog­spot.com

Novinka Google rozšiřuje své služby, přidává funkce do Docs a Maps byla publikován 24. června 2010 v 03.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...