iPhone 4 má problémy se signálem, způsobuje to jeho nesprávné držení

Tagy:  apple, iphone, iphone 4, wifi, závada, signál, anténa, držení, porucha, smartphone, mobil, mobilní telefon

Napadlo by Vás někdy, že váš mobilní telefon může mít horší signál, když ho držíte v levé ruce, místo pravé? Přesně takový problém teď řeší Apple se svým novým iPhone 4, který právě takovou závadu vykazuje.

iPhone 4 má totiž zajímavou konstrukci, jeho antény jsou umístěny po celém obvodu telefonu a jsou dvě – jedna pro příjem a vysílání Bluetooth, GPS a WiFi, druhá má na starosti komunikaci s UMTS a GSM. Antény se spojují v levém dolním a horním rohu, což je právě příčina celého problému. Pokud držíte iPhone 4 tak, jak je to pro vás „normální“ zřejmě je nějakým způsobem narušeno spojení antén a signál ztrácí na síle. Řešení se dvěma anténami zatím nebylo u žádného takového přístroje použito, navíc není jasné, jestli problémy mají všechny telefony, pokud jsou nesprávně drženy, nebo jen některé.

Podle Apple jsou řešení dvě. Buďto se mají vlastníci telefonu pokusit držet přístroj jinak (i když je zajímavé přemýšlet nad tím jak), nebo si mají na svůj iPhone koupit obal, při jeho používání se údajně závada neprojevuje. Síla signálu prý neklesá při nesprávném držení o moc, je to ale viditelná ztráta.

Zdroj: USAnewsweek.com

Novinka iPhone 4 má problémy se signálem, způsobuje to jeho nesprávné držení byla publikován 27. června 2010 v 01.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...