Youtube.com vyhrává soudní spor s Viacomem, překvapuje i recesistickým tlačítkem

Tagy:  youtube, google, peníze, soud, proces, autorské práva, autorství, video, videa, vuvuzela, vuvuzely, fotbal, mistrovství, jar, fotbalové mistrovství

Google, vlastník serveru pro sdílení videí Youtube.com vyhrál soudní spor se společností Viacom. Soud přiřkl vítězství Googlu na základě zákona Digital Millennium Copyright Act, DMCA, který byl v tomto případě uplatňován a který se zabývá právě problémy při poskytování multimediálního obsahu, jako jsou například videa. Viacom požadoval miliardu dolarů a oficiální omluvu.

Google vyhrál nad Viacomem i kvůli tomu, že všechna videa, u kterých je nahlášeno nějaké poškození autora okamžitě odstraňuje. Právě kvůli poškozování autorských práv Viacom podával žalobu.

Youtube logo

Youtube logo

Druhá novinka, která se týká Googlu, respektive serveru Youtube.com je možná trochu recesistická funkce. Jak jistě víte, celý sportovní svět právě žije mistrovstvím světa ve fotbale. Právě na MS v JAR byly poprvé výrazněji vidět tzv. vuvuzely, trubky, které vydávají velice hlasitý zvuk. Kvůli vuvuzelám je fotbalová veřejnost rozpolcena. Jedni ji berou jako zajímavý doplněk k fandění, jiní její zvuk nemohou vystát. U všech videí, i těch nejkratších z mistrovství světa ti pozornější zaznamenali v přehrávači nové tlačítko. Je to symbol fotbalového míče, po kliknutí na něj se spustí právě zvuk (nepříjemný) zmiňovaných vuvzel.

Proč bylo tlačítko vůbec přidáváno k videím není jasné, zřejmě jde o legraci.

Zdroje: Youtube.com , Youtube-global.blogspot­.com

Novinka Youtube.com vyhrává soudní spor s Viacomem, překvapuje i recesistickým tlačítkem byla publikován 24. června 2010 v 18.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...