Toshiba má notebook s dvěma plnohodnotnými displeji

Tagy:  toshiba, notebook, displej, dva displeje, grafika, dostupnost

Pokud se více zajímáte o dění na poli notebooků, určitě jste si všimli, že někteří výrobci čas od času představí notebook, který se pyšní tím, že má dva displeje. To je sice pravda, ale „ten druhý“ displej není plnohodnotný, většinou se dá využít jako informační box s údaji o počítači (teplota procesoru, aktuální výkon, kapacita baterie). Toshiba jako první výrobce na světě představila notebook, který má dva displeje, které jsou naprosto plnohodnotné.

Oba mají úhlopříčku 7", tedy těsně pod 18 centimetrů, disponují rozlišením 1024×600 a LED podsvícením. Libretto W100, jak zní typové označení netbooku má předinstalovaný operační systém Windows 7, procesor Intel Pentium U5400, pevný disk technologie SSD s kapacitou 62 GB a operační paměť DDR3 2 GB. Výhodou jsou velice malé rozměry (202 mm x 123 mm x 30,7 mm) a malá váha (necelý kilogram).

Toshiba notebook

Toshiba notebook

Netbook lze obsluhovat virtuální klávesnicí, je vybaven polohovým senzorem, takže ho lze používat jako standardní notebook nebo ho můžete mít rozloženi stejně jako knihu. Uživatelské rozhraní je mimořádně zdařilé, například soubory můžete přenášet z jednoho displeje na druhý jen posunováním prstem. Ani tak malému přístroji nechybí jeden USB port, čtečka paměťových karet a webkamera.

V Čechách bohužel nebude Libretto W100 k dostání v lokalizované verzi, řešením tak může být zahraniční eshop.

Zdroj: Tisková zpráva

Novinka Toshiba má notebook s dvěma plnohodnotnými displeji byla publikován 30. června 2010 v 02.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...