MS ve fotbale přineslo další rekord, zaznamenaný největší počet tweetů za sekundu

Tagy:  fotbal, mistrovství, mistrovstí ve fotbale, twitter, tweet, sociální sítě, facebook, rekord

Sociální síť Twitter je jedním z největších konkurentů známého Facebooku. I když Twitter odlišuje trochu jiný princip fungování, v podstatě jsou si obě sítě velice podobné. Twitter navíc zaregistroval rekord, největší počet oznámení (tweetů) za sekundu.

K tomu došlo po zápase mistrovského utkání mezi Dánskem a Japonskem, šlo o relativně dosti důležitý zápas, neboť se rozhodovalo o tom, kdo postoupí do osmifinále. Vliv na obrovský počet tweetů měl především výsledek, protože Japonsko vyhrálo 3:1 a zápas vyvrcholil téměř infarktovým závěrem, ve kterém padly dva góly. Je tak celkem logické, že lidé na tento výsledek nějak reagovali, spousta z nich i na Twitteru.

Podle průzkumu sítě bylo po zápase v nejvytíženějším čase odesíláno za sekundu do sítě 3 283 tweetů, Novým rekordom v počte pridaných Twitter statusov za sekundu je od štvrtka 3283 TPS, tweetov za sekundu. Utkání Japonska s Dánskem ale není prvním zápasem, ve kterém byl zaznamenán rekord, podobná sportovní událost, tentokrát ale basketbalový zápas Los Angels Lakers a týmu Roston Celtics vyburcoval diváky k počtu 3 085 tweetů za sekundu.

Zdroj: Onlykent.com

Novinka MS ve fotbale přineslo další rekord, zaznamenaný největší počet tweetů za sekundu byla publikován 28. června 2010 v 06.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...