Začne Google nabízet letenky?

Tagy:  google, letenky, letenky online, rezervace letenek, cestování, letadlo, obchod, transakce, antimonopolní úřad, nákup, vyhledávání, microsoft, bing

Google vydělává obrovské peníze všemi možnými způsoby, provozuje reklamní systém, vydělává mu i Youtube a jiné weby, které pod jeho správu patří. To však zřejmě největší internetové společnosti nestačí a tak chce Google investovat do dalšího slibně se vyvíjejícího odvětví, do online prodeje letenek.

První krok už byl učiněn, Google koupil společnost ITA, což je portál, který nabízí online prodej a rezervaci letenek. Celá transakce však přijde podezřelá antimonopolnímu úřadu v USA, který ji začal prošetřovat. Pravděpodobně je to na popud některých menších společností, které také nabízejí přes internet své letenky.

Google slíbil skloubení technologie nabízení letenek se svým vyhledáváním, nebude tak přímo prodávat letenky, spíše bude fungovat jako neplacená reklama, což mimo jiné znamená, že se ti, co cestují letadlem častěji nemusejí bát, že by ceny u online rezervací šly nějak výrazně nahoru.

Trochu úsměvné je, že ITA nabízí svoje služby i největšímu konkurentovi Googlu, Microsoftu, neboť jeho vyhledávač Bing už podobnou technologii, jakou plánuje používat Google má.

Zdroj: Google.com

Novinka Začne Google nabízet letenky? byla publikován 6. července 2010 v 04.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...