Opera 10.60 je hotová, podle prvních testů je o dost vyšší rychlost než u minulé verze

Tagy:  opera, prohlížeč, nová verze, html5, dostupnost, ochrana, avg, 10.60, verze, prohlížeče, chrome, firefox, google, yandex, technologie

Opera patří k prohlížečům, které si již napevno zajistily svoji oblibu u uživatelské komunity. Vývojáři slibují především veliké zrychlení oproti minulé verzi 10.5, za pravdu jim dávají první testy, které Operu srovnávaly s jinými prohlížeči. Nová Opera 10.6 je založena na jádře Presto 2.6, kromě vyšší rychlosti je slíbena i lepší spolupráce s technologií HTML5, která se pomalu začíná využívat v tvorbě webových stránek.

Rychlost stoupla údajně až o 50%, čímž pokořila všechny ostatní prohlížeče, včetně Firfoxu a Internet Exploreru. Na druhé místo tak odsunula Chrome. Pojďme ale k technologiím HTML5, zde je nově přidána podpora videa WebM, Opera také nově podporuje HTML5 offline aplikace.

Opera logo

Opera logo

Vývojářům pomohl i výrobce antiviru AVG, který se podílí na přepracované ochraně před podvodnými a zavirovanými stránkami. AVG přislíbil svoji spolupráci prakticky po celém světě, v Rusku ale sáhla Opera po vyhledávači Yandex, který se také ochranou zabývá.

Poslední větší změnou je nastavení vyhledávače Bing jako standardního vyhledávače na prázdné stránce.

Nejnovější verzi Opera 10.60 lze stáhnout ze stránek Edownload.cz.

Zdroj: Opera.com/browser

Novinka Opera 10.60 je hotová, podle prvních testů je o dost vyšší rychlost než u minulé verze byla publikován 3. července 2010 v 18.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...