Toshiba představuje netbook, který vydrží v nepřetržiteém provozu týden na jedno nabití

Tagy:  Toshiba, netbook, ac100, velikost, netbooky, pohotovostní doba, baterie, výdrž

Móda zmenšování hýbe světem, alespoň v oblasti hardwaru to určitě platí. Známý výrobce Toshiba proto představila nový notebook Toshiba AC100, který se pyšní především svými rozměry 262,1 mm x 189,9 mm x 14 mm. Velkým kladem je také váha, netbook má 870 gramů.

Překvapí hlavně možnost prakticky neomezené pohotovostní doby. AC100 vydrží zapnutý klidně týden, aniž by byl nějak poškozen nebo se zpomalilo jeho fungování. Pokud se týká displeje, ten má úhlopříčku 10,1" a rozlišení 1024×600. Toshiba sáhla po nyní velice žádaném procesoru NVIDIA Tegra 250, který má frekvenci 1 GHz a pro používání v netboocích se velice dobře hodí. Někdo může brát jako negativ menší pevný disk (SSD s kapacitou 32 GB), jelikož je však netbook určen především pro prohlížení internetu a práci s ním, nevadí to.

Baterie vydrží při minimálním používání zmiňovaných sedm dní, pokud budete AC100 používat intenzivně, přesto se dostáváme na slušných 8 hodin práce. Pro jednodušší práci dodává Toshiba spoustu předinstalovaných aplikací, různých prohlížečů dokumentů, internetových prohlížečů, atd.

AC100 by se měl v Evropě začít prodávat ke konci tohoto roku.

Zdroj: Tisková zpráva

Novinka Toshiba představuje netbook, který vydrží v nepřetržiteém provozu týden na jedno nabití byla publikován 1. července 2010 v 03.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...