Uživatelé si oblíbili rozšíření pro Firefox, ve čtvrtek byla pokořena hranice dvou miliard stažení

Tagy:  Firefox, prohlížeč, mozilla, verze, rozšíření, uživatel, stažení, počet stažení, verze, technologie

Jedním z největších domén prohlížeče Firefox je user-friendly prostředí, k němuž samozřejmě patří především populární rozšíření, které si kdokoliv může ze stránek Firefoxu stáhnout a nainstalovat. Rozšíření mají různou funkci, obvykle dodávají do prohlížeče nějaké funkce, které mu v základě chybí, popřípadě už obsažené funkce dále upravují.

Server Addons.mozilla.org oznámil, že během čtvrtka došlo k překročení hranice dvou miliard stáhnutých rozšíření. Oblíbenost stahování rok od roku stoupá, za loňský rok bylo evidována jedna miliarda a skoro 734 milionů stažení. Údaj dvou miliard a jednoho milionu stažení za čtvrtek však nemusí být zcela přesný, protože některá rozšíření jsou stahována přímo ze stránek jejich autorů, kteří svoje statistiky nikam nezasílají. Naopak, snížit počet stažení by mohla samotné Mozilla, jelikož nespecifikovala, zda mezi staženími i grafická témata prohlížeče a aktualizace již hotových a zaběhnutých rozšíření.

Firefox logo

Firefox logo

Ještě jedno číslo je důležité, addons.mozilla.org eviduje 156 miliónů rozšíření.

Navíc je v oblasti rozšíření a grafických témat plánována jedna novinka, jedná se o nový systém, pracovně nazvanou Jetpack, hlavní rozdíl oproti těm stávajícím je v tom, že jsou tvořena pouze za pomocí technologií HTML, CSSS a Javascript.

Zdroj: Rockyourfirefox­.com

Novinka Uživatelé si oblíbili rozšíření pro Firefox, ve čtvrtek byla pokořena hranice dvou miliard stažení byla publikován 3. července 2010 v 04.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...