Vyhlásil Facebook Twitteru válku? Zablokoval synchronizaci

Tagy:  twitter, mikroblog, tweet, sociální síť, facebook, komunikace, podvod, chyba, fungování, synchronizace

Na začátku byl velice užitečný nápad, hlavně pro ty z nás, a je nás většina, kteří často využívají sociální sítě. Twitter se totiž dohodl s Facebookem na společné synchronizaci obsahu, znamenalo to, že kdokoliv s profilem na Twitteru mohl odesílat tweety na účet jiného člověka na Facebooku.

Twitter nejprve oznámil nefunkčnost služby pomocí hlášky, ve které vinil z problémů Facebook, údajně se nemohl Facebook dostat do zadaného seznamu přátel. Na toto hlášení oponoval Facebook s tím, že na odstranění chyby se pracuje a situace by se co nejdříve měla vrátit do normálu.

Skutečný problém ovšem začal, když Twitter na svých stránkách informoval, že Facebook zablokoval synchronizaci, údajně se ale celá situace nadále řešila mezi oběma partnery. Pro Twitter by to mohlo znamenat velký problém, neboť o lepší spolupráci s Facebookem bylo vedení často žádáno. Těžko říct, jestli je problém opravdu v nějaké softwarové chybě, nebo jestli Facebook zablokoval kanál pro synchronizování úmyslně. Na každý pád by si tím Facebook výrazně zkomplikoval svoji pozici.

Zdroj: Twitter.blog.com

Novinka Vyhlásil Facebook Twitteru válku? Zablokoval synchronizaci byla publikován 6. července 2010 v 08.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).