Facebook má v Německu problémy se soukromím, DPA se nelíbí nahrávání fotek

Tagy:  facebook, sociální síť, bezpečnost, komunikace, věrohodnost, dpa, úřad, fotky, videa, data, pokuta

Jestli používáte Facebook, určitě jste si někdy zkoušeli nahrát fotku a pokud na ní bylo více vašich přátel, označili jste i přátele. To je celkem logická věc, proč se nepodělit o zážitek s ostatními. V České republice je to naprosto běžná věc, v Německu však začalo nahrávání fotek vadit Úřadu na ochranu dat – DPA.

Johannes Caspar, který pracuje jako komisař úřadu DPA už začíná situaci řešit, zatím se vše odehrává pouze ve spolkové zemi Hamburk, je ale možné, že se podobný názor vyskytne i v jiných zemích. Casparovi jednoduše vadí, že můžete nahrát fotku cizí osoby bez jejího svolení. Čistě teoreticky je takové jednání přestupkem, dokonce se z něj můžete zodpovídat (pokud Vás samozřejmě přítel udá), pokud by jste chtěli být 100% nevinní, nesměli by jste tak nahrávat žádný multimediální obsah, na kterém je kdokoliv jiný než vy.

Situace dokonce došla už tak daleko, že Facebook pravděpodobně nemine pokuta. Zdroje z Facebooku totiž potvrdily pro BBC existenci dopisu, který byl zaslán DPA právnímu oddělení sociální sítě, ve kterém je specifikovaná v čem je problém a co z toho hrozí. Pokuta, pokud ji Facebook dostane by sice neměla být velká, na každý pád je ale jednání úřadu DPA trochu nepochopitelné. Navíc nikdo netuší, jak by se vlastně dal problém řešit, aby takové jednání nebylo protiprávní.

Zdroj: News.bbc.co.uk

Novinka Facebook má v Německu problémy se soukromím, DPA se nelíbí nahrávání fotek byla publikován 9. července 2010 v 02.30. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...