Android v USA posiluje, má nárůst o 44 procent

Tagy:  android, windows mobile, palm, rim, apple, iphone, systém, smartphone, operační systém

Operační systém Android si zřejmě napevno získal srdce majitelů smartphonů, tedy pokročilých mobilních telefonů, povětšinou s dotykovým ovládáním. Podíl těch, kteří používají operační systém z dílem Googlu se zvyšuje celosvětově, v Americe už má Android 13% uživatelů podporovaných mobilních telefonů.

Průzkum, který měla na starost společnost comScore zjistil, že nějaký smartphone má skoro 50 miliónů Američanů, přesněji je to 49,1 miliónů. Čísla se týkají druhého čtvrtletí tohoto roku, v tom prvním používalo Android jen 9% uživatelů. V řeči čísel je to tedy nárůst o 44%. Na velice dobrou pozici systému Android doplácí především operační systém Windows Mobile, který ztratil prakticky nejvíce ze všech sledovaných systémů.

Američané nejvíce používají operační systém RIM OS, který má na trhu skoro 42% a na rozdíl od Windows Mobile neztratil téměř žádné procentní body. Velice dobře se vede Apple iOS, který má 24,4 procent. Ten oproti prvnímu čtvrtletí ztratil jedno procento svého podílu. Na třetím místě je již několikrát zmiňovaný Windows Mobile – 13,2%. Čtvrté místo patří Androidu, páté Palm OS, který má 4,8%.

Zdroj: comScore.com

Novinka Android v USA posiluje, má nárůst o 44 procent byla publikován 12. července 2010 v 02.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...