Notepad++ představen v nové verzi 5.7, bude podporovat CSS3 i HTML5

Tagy:  notepad++, notepad, editor, programování, css3, html5, program, nová verze

Vývojářům určitě nebude neznámý, editor Notepad++ je určen především pro úpravy a psaní zdrojového kódu aplikací. Nyní byla představena jeho nová verze 5.7, ta podporuje především nové technologie webových stránek, konkrétně to je CSS3 a HTML5, které získávají stále větší podporu i mezi vývojáři ostatních programů, například internetových prohlížečů.

Nová verze 5.7 samozřejmě přináší velké množství různých oprav a nových funkcí. Nápravy se například dočkala chyba s ukládáním souborů, která byla uživateli kritizována prakticky nejvíce. Kromě ukládání byla opravena i chyba s lokalizací některých jazyků, a problém s tlačítkem FullScreen. Stabilita celého programu se vůbec zlepšila, hlavně díky několika změnám přímo ve zdrojovém kódu programu.

Naopak vylepšen byl nástroj Scintilla, ten je nyní ve verzi 2.12. Bylo opraveno několik jazykových balíčků, šlo hlavně o rozšíření překladu. Největším lákadlem pro vývojáře je ale určitě plná podpora technologií CSS3 a HTML5, která bude určitě velice často využívána.

Kompletní seznam změn a pluginů, které jsou v editoru Notepad++ obsaženy najdete na stránkách Notepad-plus-plus.org

Novinka Notepad++ představen v nové verzi 5.7, bude podporovat CSS3 i HTML5 byla publikován 12. července 2010 v 02.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...