Windows 7 má první service pack, zatím jen beta verzi

Tagy:  windows 7, operační systém, service pack, microsoft windows, service pack 1, beta verze

I když to není kdovíjak dlouho, co Microsoft představil svůj systém Windows 7, už teď se pro něj chystá service pack, tedy opravný balíček, který Microsoft čas od času uvolňuje pro své operační systémy. V service packu jsou obyčejně všechny aktualizace, které Microsoft pro systém vydal.

Kromě Windows 7 se připravuje stejně tak service pack pro Windows Server 2008 R2. SP1 pro Windows 7 má opravit především chyby, které ohrožují nějak bezpečnost systému, samozřejmě ale budou obsaženy i opravy, které s bezpečností nemají až tolik věcí společných a týkají se třeba stabilitě systému, nebo funkcí v něm obsažených. U Windows Server 2008 bude service pack poněkud odlišný, především jsou v něm zbrusu nové funkce, jako je například virtualizace nebo nově podpora technologie RemoteFX.

SP1 pro nové systémy bude k dispozici v březnu příštího roku, pokud si ho ale stáhnete teď, budete si muset beta verzi při přechodu na finální verzi SP1 odinstalovat. Pokud přeci jenom toužíte po novém service packu, můžete využít služby Windows Upadate a stáhnout si ho, jinak je nabízen v podobě ISO obrazu a samozřejmě lze stáhnout i instalační balík z Microsoft.com, v tomto případě je nutné mít funkční Windows Live uživatelský účet.

Zdroj: Technet.micro­soft.com

Novinka Windows 7 má první service pack, zatím jen beta verzi byla publikován 13. července 2010 v 06.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...