Na trhu vítězí bezplatné antiviry, používá je téměř polovina uživatelů

Tagy:  bezpečnost, antivir, antiviry, viry, trojany, červy, trojský kůň, avast, avira, avg, nod32, eset, symantec

Počítač je třeba chránit, to většina z Vás ví a řídí se tím. Nejdůležitějším prostředkem k ochraně počítače je funkční antivir. Kromě funkčnosti je ale důležitý samozřejmě i finanční aspekt celé věci, a v celosvětovém měřítku toto soutěžení vyhrávají bezplatné antiviry, mezi které patří například Avast.

Nějaký z bezplatných antivirů využívá 42% všech uživatelů, kteří byli podrobeni výzkumu, který provádí společnost Opswat. Výzkum například zjistil, že nejpoužívanějším antivirem z kategorie bezplatných je Avast, který si v této kategorii zabírá podíl 11,45%. Na druhém místě je možná trochu překvapivě antivir Avira, který zabírá 9,19% a nakonec na třetím bezplatná verze programu AVG, ten má podíl 8,6%.

Bez povšimnutí nebyly ponechány ani placené antiviry, v této oblasti je nejintenzivněji využíván placený Avast (5,4%), druhé místo patří řešení Kaspersky (4,48%) a konečně třetí místo zabral Norton s 4,24%. I tady lze najít jedno překvapení, očekáván byl mnohem větší podíl Nod32, ten ale využívá podle průzkumu jen 3,84% uživatelů.

V případě, že se podíváme na totální podíly, vyhrává Avast, jehož produkty používá bezmála pětina trhu. Na druhém místě je Avira s 11,39% a třetí místo – Symantec a 10,06%.

Zdroj: Oesisok.com

Novinka Na trhu vítězí bezplatné antiviry, používá je téměř polovina uživatelů byla publikován 16. července 2010 v 01.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...