Microsoft zveřejní pro Rusko zdrojové kódy nejdůležitějších produktů

Tagy:  Microsoft, fsb, špionáž, operační systém, windows, microsoft windows, vista, windows 7, špión, agent

Celou Evropou hýbe špionážní aféra. Trochu jako za studené války si teď musí připadat Ruští politici a hlavně šéfové tajných služeb, kteří mají „na talíři“ přicházející výměnu špionů mezi USA a Ruskem. Tyto výměny se běžně během studené války prováděly, nyní, když došlo k zachycení vyzvědačů si je obě strany opět vymění, tak, jako tomu bylo „za starých časů“.

Proto možná leckoho překvapí krok Microsoftu, který se dohodl s ruským technickým centrem na spolupráci v oblasti operačních systémů, což znamená, že Microsoft odhalí zdrojové kódy svých nejnovějších programů. V celé záležitosti se velmi angažuje ruská tajná služba FSB, které se tak dostane do rukou zdrojový kód nejnovějšího operačního systému Windows 7, ale i jiných velkých projektů Microsoftu, jako je například kancelářský balík Microsoft Office 2010.

Celá dohoda mezi Microsoftem a technickým institutem funguje už osm let, projekt, který spolupráci poskytuje se nazývá Government Security a jeho největším úkolem má být zlepšení bezpečnosti programů a operačních systémů. Finanční pozadí celé akce je zahaleno mlhou mlčení, takže se pravděpodobně více informací nedozvíme.

Zdroj: ZDnet.com

Novinka Microsoft zveřejní pro Rusko zdrojové kódy nejdůležitějších produktů byla publikován 15. července 2010 v 02.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...