Google koupil Metaweb, použije ho na zlepšení vlastního vyhledávání

Tagy:  metaweb. freebase.com, google, databáze, vyhledávání, služby, nákup

Google v poslední době čím dál tím víc investuje do různých IT společností, které kupuje a posléze používá jejich technologii na zlepšení svého vlastního vyhledávání. Metaweb se Googlu hodí opravdu znamenitě, jde totiž o společnost, která provozuje jednu z největších internetových databází.

Google měl zájem především o Freebase.com, což je zmiňovaná internetová databáze. Opravdu jde o jeden z největších takových počinů na internetu, celkově obsahuje přes dvanáct miliónů různých položek ze všech možných oborů lidského tvoření, jsou zde záznamy o filmech, různých zeměpisných místech nebo slavných lidech.

Záznamy jsou velice detailní a celkově vyhledávání na Freebase.com je velice intuitivní a snadné. Navíc si společnost Metaweb dokázala zlepšit svoji vlastní technologii tak, že není problém například rozlišovat ve vyhledávání mezi stejnými jmény.

Google využije databáze ve vlastním vyhledávání především tím, že bude Freebase.com zapojena v různých jiných službách, které Google doposud bezproblémů provozuje.

Zdroj: IPCommunicati­ons.tmcnet.com

Novinka Google koupil Metaweb, použije ho na zlepšení vlastního vyhledávání byla publikován 19. července 2010 v 23.45. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...