Najděte chybu v prohlížeči a získejte od Mozilly 3000 dolarů

Tagy:  mozilla, hesla, bezpečnost, firefox, thunderbird, uživatel, chyba, bezpečnostní chyba, odměna, honorář, peníze

O tom, že Mozilla nabízí za nalezení chyby ve svých programech finanční hotovost jsme se zmiňovali v jedné z minulých novinek. Každý, kdo našel bezpečnostní chybu v oblíbením internetovém prohlížeči Firefox z dílny Mozilly dostal 500 dolarů.

Jak jde vidět, Mozilla zřejmě o bezpečnost dbá velice, zvýšila totiž honorář za nalezenou chybu na tři tisíce dolarů, což je v přepočtu velice slušná částka. Akce se týká hlavně internetového prohlížeče Firefox, odměnu však dostane i ten, kdo najde chybu v Thunderbird nebo v prohlížeči pro mobilní telefony Firefox Mobile. Právě internetového prohlížeče jsou pro Mozillu tím nejdůležitějším zdrojem příjmů, takže se snaží udržovat jejich bezpečnost na co nejvyšší úrovni.

Ovšem není chyba, jako chyba. 3000 dolarů je totiž určeno jen pro toho, kdo nahlásí chybu, které bude přidělen stupeň kritická nebo vysoká. Právě spolupráce s nezávislými bezpečnostními experty zajišťuje Mozille velice dobrou ochranu před chybami. Kritická chyba je v charakteristice společnosti ta, která umožňuje cizí osobě spustit na počítači uživatele jakýkoliv kód bez jeho vědomí, stupeň vysoký je určen pro chyby, které umožňují přístup k heslům a podobným důvěrným datům uživatele.

Zdroj: Blog.mozilla.com

Novinka Najděte chybu v prohlížeči a získejte od Mozilly 3000 dolarů byla publikován 19. července 2010 v 06.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...