Youtube bude odměňovat autory amatérského videa, můžou si vydělat až několik tisíc dolarů

Tagy:  Youtube, video, peníze, placení, akce, soutěž, natáčení, nezávislý film

Pokud rádi natáčíte video a umisťujete ho na Youtube, máte možnost si vydělat slušné peníze. Vedení nejznámějšího serveru pro sdílení videa na světě, Youtube.com vyhlásilo soutěž pro tvůrce amatérských videozáznamů o nejoriginálnější záznam vložený na Youtube.

Youtube kromě zábavy chce podpořit i nezávislé autory, například krátkých animovaných filmů. Celkově bude rozděleno mezi autory pět miliónů dolarů, ti nejlepší mohou získat i několik set tisíc dolarů. Nejvíce hodnocen bude samozřejmě nápad, takže originalita samozřejmě čím větší – tím lépe. Kromě nápadu bude porota přihlížet i k tomu, jestli už měl autor nějaké úspěchy se svými díly. Do celkového hodnocení bude započítáván i marketingový plán, to znamená, že autor by měl alespoň trochu specifikovat, do čeho chce případné získané peníze investovat.

Youtube logo

Youtube logo

Celá akce byla oznámena na konferenci, kterou vedení serveru Youtube pořádalo pro pozvané tvůrce videa. Podle záznamů z konference jsou peníze, které budou rozdělovány určeny hlavně na financování nových projektů, nákup nové techniky nebo honoráře hercům.

Zdroj: latimesblogs.la­times.com

Novinka Youtube bude odměňovat autory amatérského videa, můžou si vydělat až několik tisíc dolarů byla publikován 18. července 2010 v 14.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...