Hackoval počítače středoškolaček, aby je mohl pozorovat přes webkameru

Tagy:  pedofil, středoškolačky, icq, sledování, webkamera, floss, hack, hackování

Thomas Floss, bezpečnostní expert zaznamenal velký „úlovek“. Odhalil totiž 43 letého Němce, který se nabourával do počítačů mladých děvčat a prostřednictvím nainstalovaného trojského koně je sledoval na svém počítači.

Floss se začal o případ zajímat tehdy, když jako lektor na přednáškách mluvil o bezpečném používání počítače. Několik desítek děvčat si totiž stěžovalo, že jejich webkamera hlásí aktivitu i tehdy, když ji nepoužívají. Floss začal hledat příčinu takového jevu, a poté, co vyloučil softwarový problém začal hledat nějakou nelegální cestu.

Podrobil některé notebooky studentek analýze a zjistil, že je v nich nainstalovaný trojský kůň, který obsluhoval webkameru a odesílal záznam obrazu na předvolenou internetovou adresu. Vstupní branou trojanu byl komunikační program ICQ, muž obvykle hacknul účet některé slečny a rozeslal zprávy uživatelům v kontakt listu.

Nakonec vyšlo najevo, že pachatel sledoval okolo stovky webkamer, vypátrán byl díky identifikaci IP adresy. Hrozí mu až několik let vězení.

Zdroj: Westfalen-blatt.de

Novinka Hackoval počítače středoškolaček, aby je mohl pozorovat přes webkameru byla publikován 23. července 2010 v 14.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...