Elektronické knížky válcují ty s pevnou vazbou, alespoň na Amazone.

Tagy:  amazone, kniha, ekniha, elektronická kniha, knihkupectví, knihkupectví online

Jedno z největších a nejznámějších internetových knihkupectví Amazone.com oznámilo své výsledky prodeje. Největším překvapením je, že se pomalu snižuje prodejnost knížek s pevnou vazbou, ale daleko více se prodávají knížky v elektronické podobě.

Podle Amazone.com se v druhém čtvrtletí tohoto roku prodalo na každých 143 knížek v elektronické verzi 100 těch klasických. Čísla ale mohou být o něco jiná, Amazone totiž nepočítal do statistik ty elektronické knížky, které byly nabízeny zdarma. V těchto dnech hlásí Amazone už 180 prodaných elektronických knížek na 100 obyčejných.

Elektronické knížky, které Amazon prodává jsou určeny pro čtečku Kindle jak pro verzi s elektronickým papírem, tak i pro tu softwarovou. Čtečka Kindle ovšem neslouží jen na čtení knih ale je na ní možné prohlížet i Wikipedii, v některých zemích je dostupné i standardní prohlížení internetových stránek.

Čtečka vyjde zrhuba na 189 dolarů, má 6" displej, větší s displejem 9,7" stojí 379 dolarů.

Určitě ale hned tak prodej knih s pevnou vazbou neustane, pořád totiž tvoří nezanedbatelný zisk společnosti Amazone.

Zdroj: Tisková zpráva

Novinka Elektronické knížky válcují ty s pevnou vazbou, alespoň na Amazone. byla publikován 23. července 2010 v 21.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...