ASK.com upraven, bude rychlejší a stabilnější

Tagy:  ask.com, vyhledávání, vyhledávač, google, otázka, odpověď, technologie, úprava

Čtvrtý největší vyhledávač na světě ASK.com má hned několik novinek, o kterých si právě řekneme, Na první pohled je patrná přepracovaná úvodní strana vyhledávače, byl zde kladen velký důraz na to, aby se uživatel neztrácel v neznámých ikonkách ale našel vždycky přesně to co chce.

ASK.com je specifický v tom, že do něj nezadáváte slovo, ale celou větu. Lépe je, ukázat si praktický příklad: při zadání vět „who is the fattest person in the world“ (kdo je nejtlustší člověk na světě) najde ASK.com ty výsledky, ve kterých figuruje nejtlustší člověk světa. Právě pro takové hledání je ASK.com ideální, v podstatě ho lze využívat, pokud hledáme něco co neumíme pojmenovat. O databázi a optimalizaci vyhledávacích vět se stará tým dobrovolníků.

Objevuje se i jistý aspekt sociální sítě, uživatelé mohou mezi sebou otázky a odpovědi upravovat, doplňovat je, nebo vymýšlet nové. V poslední úpravě webu došlo i na takové věci, takže bylo vylepšeno rozhraní pro vkládání otázek a byly upraveny i technologie sloužící k vyhledávání.

Zdroj: Money.cnn.com

Novinka ASK.com upraven, bude rychlejší a stabilnější byla publikován 29. července 2010 v 02.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...