Verbatim má nové Blu-ray disky, mají speciální ochranou vrstvu

Tagy:  verbatim, disk, blu-ray, blu-ray disky, ochranna, zápis, vypalování, rychlost, cd, dvd

Výrobce médií Verbatim představil nový Blu-ray disk BD-R SL 25GB 6× Printable. Nový Blu-ray disk je specifický hlavně tím, že má speciální ochrannou vrstvu Hard Coat. Hard Coat dokáže chránit disk před poškrábáním, mastnotou nebo prachem, což neprospívá žádnému médiu, u Blu-ray, které jsou velice citlivé to platí dvojnásob.

Hard Coat je vynález Verbatimu, respektive pobočky Verbatim/Mitsubishi Kagaku Media, která patří do asociace výrobce Blu-ray disků. Co se týče rychlosti, BD-R SL 25GB dosahuje zhruba šestinásobné rychlosti zápisu. Na disk se vejde 25 GB dat. Díky vrstvě Hard Coat navíc můžete disk delší dobu archivovat, neprojeví se na něm žádné poškození. Stejně tak je vhodný pro vypalování a k ukládání filmů v HD kvalitě.

Verbatim logo

Verbatim logo

Verbatim dává na své Blu-ray disky doživotní záruku. Za to můžeme vděčit technologii MABL, která má vliv na dobrou přehrávání. Disky jsou vhodné pro archivaci ještě z jednoho důvodu, ve verzi Printable můžete celou jejich plochu (samozřejmě jen z jedné strany) potisknout inkoustem, hned tedy poznáte co na kterém disku je.

Verbatim Blu-ray BD-R SL 25GB 6× se prodává za 165 Kč/kus, verze Printable s povrchem pro psaní je za kus o 4 Kč dražší a je v balení 10 kusů, oproti 5 kusům u standardní verze.

Zdroj: Tisková zpráva

Novinka Verbatim má nové Blu-ray disky, mají speciální ochranou vrstvu byla publikován 30. července 2010 v 03.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...