Windows 7 sílí, je na více počítačích než Vista

Tagy:  windows 8, windows 7, microsoft, windows, operační systém, vývoj, nový systém, linux, microsoft windows, windows vista

Operačnímu systému Windows 7 se velice daří, daří se mu dokonce tak dobře, že začíná porážet systém Windows Vista, zatím tedy v tržním podílu. Přitom ještě minulý měsíc bylo pořadí opačné.

Za červen tohoto roku měla Vista podíl 14,68%, podle nejaktuálnějších statistik je její podíl nyní pouze 14,46%. Windows 7 měl v černu 13,70%, teď je to 14,68%, čímž získal, i když nepříliš výrazné vedení. Nejvíce uživatelů celosvětově pořád používá Windows XP, i přes to, že sám Microsoft pomalu ukončuje podporu aktualizací a doporučuje všem svým zákazníkům přejít buďto na Windows 7 nebo na Vistu. Windows XP má podíl 61,87%, do tohoto čísla ale patří všechny Service packy od čísla jedna, až po číslo tři.

Microsoft logo

Microsoft logo

Microsoft tedy na poli operačních systémů drtivě vede a nezdá se, že by ho mohlo cokoliv ohrozit. V součtu mají produkty Microsoftu 91,32%, s obrovským odstupem je na druhém místě Mac OS, který má lehce nad pět procent (5,06%) a na třetím místě zůstal Linux, který ale nezískal ani 1%, má 0,93% podílu. Čísla se ale mohou lišit, například v USA má Mac oproti Evropě mnohem větší zastoupení, naopak v Evropě dominuje Microsoft.

Zdroj: Netmarketshare­.com

Novinka Windows 7 sílí, je na více počítačích než Vista byla publikován 3. července 2010 v 01.45. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...