Chystá se Linux Mint 9 Fluxbox, uvolněna RC verze

Tagy:  linux, linux mint, operační systémy, rc verze, verze, nová verze, systém, distribuce, ubuntu, jádro

Již brzy vydá tým okolo distribuce Linux Mint Fluxbox novou verzi, zatím nepříliš známého ale velice dobře hodnoceného operačního systému. Vývojáři vzali přípravu nové verze opravdu od základů a připravili slušnou porci novinek a vylepšení.

Hned při spuštění zaujme první věc, tou je o dost rychlejší bootování. Citelné změny jsou i v ovládání celé distribuce, změnilo se umístění některých prvků a v souvislosti s tím i vzhled. Pokud máte rádi originalitu (kdo ne?) můžete si vybrat z nových pozadí a motivů.

Do ovládání hodně promluví i nový panel a správce softwaru. Tint2, jak se nové řešení v ovládání jmenuje trochu zjednodušuje práci se systémem, správce softwaru je pak kompletně aktualizovaný (hlavně přibyly instalační balíčky, je jich okolo 30 000). Jako bonus můžeme chápat speciálně vyvinutý nástroj zálohu dat.

Mint 9 Fluxbox používá jádro 2.6.32, pracuje v grafickém prostředí Xorg 7.6.

Kompletní seznam změn ve všech verzích Mint Fluxbox najdete na Linuxmint.com. Z těchto stránek je možné také operační systém stáhnout.

Zdroj: Linuxmint.com

Novinka Chystá se Linux Mint 9 Fluxbox, uvolněna RC verze byla publikován 2. srpna 2010 v 03.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...