Zaznamenáno 20 miliard tweetů

Tagy:  fotbal, mistrovství, mistrovstí ve fotbale, twitter, tweet, sociální sítě, facebook, rekord, tweety

Japonský uživatel populární mikroblogovací sítě Twitter při psaní své zprávy určitě netušil, jaké se mu za několik hodin dostane pozornosti. Aniž by to tušil, povedlo se mu napsat jubilejní tweet s číslem 20 000 000 000.

GGGGGGo_Lets_Go tedy zdůraznil svým počinem to, co je patrné na první pohled, totiž že Twitter v poslední době neskutečně sílí a používá ho čím dál tím více lidí. Pokud se chceme podívat na detailnější statistiky, tak každý den zaznamená systém Twitteru okolo 70 miliónů přidaných zpráviček. V přepočtu na trochu úsměvné TPS, tedy tweety za sekundu to činí 810 zpráviček.

Rekord v počtu TPS byl zaznamenán při mistrovství světa ve fotbale, hned po zápase Dánského a Japonského týmu. To není zas tak překvapující, protože v Japonsku je Twitter možná ještě oblíbenější než Facebook a využívá ho tam velká většina počítačově gramotné populace. Podle zdrojů z vedení Twitteru připadá na Japonsko za každý den osm miliónů zpráv, což je 11% všech tweetů na světě.

Bohužel, některými uživateli je Twitter odsuzován právě pro svoji velikost, zkrátka kritizují to, že lidé už píší na Twitter úplně všechno, i naprosto nedůležité věci.

Zdroj: Popacular.com

Novinka Zaznamenáno 20 miliard tweetů byla publikován 3. července 2010 v 03.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...