Palmknihy.cz začnou elektronické knihy nabízet i za peníze

Tagy:  elektronické knihy, kniha, elektronika, čtení, literatura, amazone.com, palmknihy.cz, palmknihy, kapesní počítač

Kdysi se na našem serveru objevil rozhovor s Jiřím Vlčkem, ředitelem projektu Palmknihy.cz. Palmknihy.cz nabízí elektronické knihy už několik let zdarma, teď se však situace změní, respektive kromě těch bezplatných začne Palmknihy.cz nabízet i ty zpoplatnění knihy, pro kapesní počítače a podobná zařízení.

Palmknihy.cz se může opřít o podporu několika, docela významných českých nakladatelstvích, svoji spolupráci nabídli například nakladatelství Albatros, COOBOO nebo Academia. Spuštění celého systému nabídky placených elektronických knih se očekává na podzim tohoto roku, pokud ovšem nenastanou nějaké technické problémy, které by mohly start zbrzdit. Bohužel zatím není jasné, za kolik vlastně budou knihy nabízeny a jakým systémem bude jejich prodej zabezpečen, to by se ovšem měli dozvědět návštěníci portálu Palnknihy.cz v co nejbližší době.

Například nakladatelství Fragment se rozhodlo na spolupráci přistoupit z toho důvodu, že Palmknihy.cz mají již mnoho zkušeností z elektronickými knihami: „Rozhodli jsme se spolupracovat právě se serverem Palmknihy, protože mají desetileté zkušenosti z oboru a jasnou představu, jak elektronické knihy prodávat,“ říká Iva Bastlová, z Fragmentu.

Očekává se, že i u nás bude trh s elektronickými knihami nadále růst, celosvětově se mu velice daří, důkazem je například nedávná zpráva společnosti Amazone.com.

Zdroj: Tisková zpráva

Novinka Palmknihy.cz začnou elektronické knihy nabízet i za peníze byla publikován 6. srpna 2010 v 03.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...