Farmville je nejoblíbenější hrou na Facebooku

Tagy:  cisco, facebook, farmville, mafia wars, café world, aplikace, multimedia, sociální sí´t

Facebook se neustále rozrůstá, přibývají nové profily, a s tím, jak přibývají noví lidé přibývají i nové aplikace. K těm, které se drží už dlouho na špici oblíbenosti jsou různé hry, nejznámější je určitě Farmville, tedy simulace vlastní zemědělské usedlosti. Můžete pěstovat různé plodiny, které pak prodáváte a tím vám přibývají zkušenosti. Po dosažení určitého levelu se Vám otevírají nové plodiny, různé gadgety, atd.

Farmville se navíc podle výzkumu Cisco Security Intelligence Operations stal nejoblíbenější multimediální aplikací na Facebooku vůbec. Okolo sedmi procent všech uživatelů na Facebooku si občas Farmville zahraje, v průměru hraním tráví něco přes hodinu času. Na druhém místě v oblíbenosti je simulace gangstera Mafia Wars, u ní se ovšem klade větší důraz na kooperaci s ostatními lidmi, než u Farmville. Třetí místo obsazuje Café World.

Facebook

Facebook

Bohužel oblíbenost takových aplikací má i svoje stinné stránky, hlavně to, že zaměstnanci, kteří mají k dispozici počítač často ve své pracovní době dělají to, co by dělat neměli, tedy si například staví svoji farmu, i když by měli dělat něco úplně jiného. Podle výzkumu takové chování není cizí pro 50% zaměstnanců, objevuje se u nich minimálně jednou týdně.

Zdroj: Tools.cisco.com

Novinka Farmville je nejoblíbenější hrou na Facebooku byla publikován 7. srpna 2010 v 14.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...