HP mění vedení, Hurda položila milostná aféra

Tagy:  hurd, hp, milostná aféra, kariéra, počítače, skandál, odstupné, sexuální obtěžování

Výrobce počítačů a počítačových komponentů HP bude mít novou osobu ve svém vedení. Generální ředitel HP Mark Hurd totiž z vlastní vůle opustil vedení společnosti a přenechal své místo jiným. Hurd se tak vzdal jak místa předsedy správní rady, tak i místa CEO.

Kariéru mu překazila milostná aféra, která se provalila. Šlo o to, že Hurd delší dobu, zhruba dva roky, udržoval intimní styk s ženou, která pracovala v oddělení objednávek. Vztah vyšel najevo poté, co si sama žena stěžovala a obvinila Hurda ze sexuálního obtěžování. Největší problém je ovšem v tom, že aby ředitel utajil vztah, falšoval některé důležité dokumenty. Odhalení falešných papírů tak přímo donutilo správní radu doporučit Hurdovi rezignaci.

Sexuální obtěžování se sice neprokázalo, ale falešné dokumenty podepsaly konečný ortel. Na druhou stranu určitě Hurd po svém odchodu hluboko do kapsy mít nebude, má dostat odstupné ve výši 12,2 miliónů dolarů, navíc ještě prémie, jejichž hodnota ovšem není známá. Za velkorysé odstupné musel Hurd slíbit, že nebude nijak právně útočit na HP a pokojně odejde.

Jako dočasná náhrada za Hurda byla ustanovena Cathie Lesjak, doposud finanční ředitelka. V osobě Hurda ovšem přišel HP o jednoho z nejschopnějších lidí ve vedení.

Zdroj: Online.wsj.com

Novinka HP mění vedení, Hurda položila milostná aféra byla publikován 9. srpna 2010 v 03.15. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...