Další betaverze OpenOffice.org pro verzi 3.3

Tagy:  openoffice, openoffice.org, open office, kancelářský balík, editor, microsoft office, verze, novinky, textové editory

Fanoušci kancelářského balíku OpenOffice.org se mohou těšit z nové betaverze, kterou pro ně uvolnili vývojáři, Betaverze je vlastně „ochutnávkou“ připravované verze 3.3. Tato verze sice nepřinese nějaké zásadní změny ve funkcích nebo v nastavení programu, některé novinky jsou však přece jenom docela patrné.

U textového editoru bylo zapracováno na tisku, jeho nastavení bude mít nové rozhraní, nově podporovaná je funkce tisku více stránek dokumentu na jednu stránku, právě tato „vymoženost“ bude k dispozici ve všech součástech balíku. Upravena je i podpora tvorby grafů, navíc v programu Calc bude možná vložit až milión řádků textu z dosavadních 65 tisíc.

Do grafů se nyní dají vložit jednoduché grafické prvky a textové políčka. V nástroji Impress se jisté změny projevily v rozložení snímků. Import PDF souborů a CSV souborů dostane více možností nastavení, navíc se ulehčí i práce s nimi, protože základní nastavení pro import bude přednastaveno i pro další importování.

Openoffice.org

Openoffice.org

Kompletní seznam všech připravovaných změn pro verzi 3.3 najdete na Wiki.services­.openoffice.or­g, samotný kancelářský balík potom stáhnete z oficiálních stránek

Zdroj: Wiki.services­.openoffice.org

Novinka Další betaverze OpenOffice.org pro verzi 3.3 byla publikován 11. srpna 2010 v 20.15. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...