Největší vyhledávač v Číně se bude rozšiřovat

Tagy:  Baidu, vyhledávač, google, čína, asie, prohlížeč, mobil, mobilní internet, investice, vyhledávání

Největší Čínský vyhledávač Baidu se chystá expandovat do zahraničí. Jako nejpravděpodobnější cílová země se jeví sousední státy, například KLDR, Kambodža nebo Mongolsko.

Baidu už teď funguje v Japonsku, kde se mu zatím docela daří a samozřejmě ve „své“ Číně. Tam Baidu doslova dominuje, neboť si stabilně drží většinu trhu, téměř tři čtvrtiny (70%). Dokonce je používanější než Google, který má pouze 24,2%. Bohužel nejsou k dispozici žádné bližší plány, co vlastně chce Baidu v jiných zemích dělat, Robin Li, který je ředitelem společnosti pro magazín PCWorld řekl, že by se Baidu chtělo věnovat hlavně sféře mobilního internetu. Taková skutečnost nabádá k myšlence vývoje nějakého prohlížeče nebo operačního systému, který by byl právě pro mobilní telefony určený.

Baidu

Baidu

Li podle PCWorld očekává návratnost investic zhruba do 15 let. Další silný hráč na trhu v Asii může být užitečný hlavně tím, že pomůže rozšířit internet mezi více lidí, Asie je totiž jednou z oblastí, kde internet sice roste obrovsky rychlým tempem, velká část lidí ho ovšem z nějakých důvodů nemá.

Zdroj: News.yahoo.com

Novinka Největší vyhledávač v Číně se bude rozšiřovat byla publikován 11. srpna 2010 v 17.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...