Na Slovensku začnou pracovat auta služby Google Street View

Tagy:  google, map, google map, google street view, snímkování, slovensko, auta, mapy, fotky

Od pondělí příštího týdne čeká Slovenské motoristy, ale i obyčejné lidi v ulicích několika měst novinka. Jde o speciální automobily s kamerovým systémem, které snímkují ulice pro službu Google Street View.

Do projektu je zapojeno hned několik největších měst, mluví se o Trnavě, Žilině, Popradu, Banskej Bystrici, Prešově, samozřejmě o Bratislavě, ale ještě o několika dalších. Auta budou městy projíždět po celé podzim, dokud se nezhorší meteorologické podmínky natolik, že snímkování nebude možné. Tam kde nestihne být nafoceno vše budou auta jezdit i na jaře příštího roku.

Na každý pád si budou Slováci muset na své virtuální ulice ještě chvíli počkat, všechny města budou v systému Google Street View uploadovány až v průběhu příštího roku, Google bude mít totiž práci se skládáním fotek, ty se navíc musí upravit tak, aby byly rozmazány obličeje lidí a SPZ auta. Už před několika měsíci bylo možné na Google auta na Slovensku narazit, podle vyjádření provozovatele však auta jen přejížděla do jiných zemí.

V České republice už snímkování proběhlo a návštěvnost Google Map se zvýšila o několik procent.

Novinka Na Slovensku začnou pracovat auta služby Google Street View byla publikován 11. srpna 2010 v 21.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...