Skupina hackerů vyvíjí bezpečnostní aktualizace pro iPhone

Tagy:  iphone, operační systém, smartpgone, ios, bezpečnost, chyba, bezpečnostní chyba

Skupina hackerů, kteří si oblíbili operační systémy iPhone OS a říkající si iPhone Dev Team si připsali i jeden kladný bod, do svých statistik. Podařilo se jim totiž odhalit bezpečnostní chybu v operačním systému, konkrétně v nástroji na jailbreakování.

Chyba se týká písma, respektive funkce na zpracování fontů uložených ve formátu Compact Font Format, které se do počítače dostávají ve falešných PDF souborech. Problém tkví v tom, že hacker si díky chybě může spustit na přístroji jakýkoliv kód, který si sám vybere, tedy například nějaký červ, prostřednictvím kterého může rozesílat poštu, připojit se na internet, atd.

To však není jediný problém, zaznamenána byla ještě jedna chyba, díky které může hacker upravit oprávnění přístupu k systému a dostat se tak k plné kontrole nad napadeným zařízením. Obě uvedené chyby jsou vedeny jako velmi vážné a sám Apple se snažil vytvořit v co nejbližší době bezpečnostní aktualizaci.

Aktualizace byly vytvořeny během dvou dnů a mají podobu nových verzí operačního ystému s číslem 4.0.2 a 3.2.2. Tým hackerů sice připravil aktualizaci pro první uvedenou chybu, opravu druhého problému ovšem nezvládl.

Zdroj: Blog.iphone-dev.org

Novinka Skupina hackerů vyvíjí bezpečnostní aktualizace pro iPhone byla publikován 13. srpna 2010 v 02.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...