mBank měla problémy, byla na ni uvalena exekuce

Tagy:  mBank, mbanka, bankovnictví, internetové bankovnictví, banky, peníze, obchod, exekuce, soud

Internetová banka mBank, která si dokázala během několika let, od doby co funguje i u nás vydobýt velice rozsáhlou zákaznickou klientelu měla problém. Byla na ni totiž uvalena exekuce a to kvůli dluhu, který byl „úsměvný“, šlo totiž o částku 2000 Kč.

Celým jádrem problému byl spor, který měla banka s jedním klientem, šlo tehdy o blokování plateb kartou, banka nakonec soud prohrála a musela uhradit soudní výlohy a úroky z nich, celkem požadovaných 2000 Kč. K chybě mělo dojít tehdy, když banka začla dělat „mrtvého brouka“ na dluh bylo časem zapomenut a po uplynutí doby ke splacení byla na banku dle zákona navržena exekuce.

Pro klienty se z hlediska fungování nic nezměnilo, systémy a veškerá podpora fungovala dále, problém ovšem mělo vedení banky, neboť uvalená exekuce znamená, že subjekt nemůže nakládat s žádným majetkem. Paradoxem je, že exekuční řízení by zřejmě nedopadlo přímo na pobočku v České republice, ale směřovalo by na polskou BRE Bank, pod kterou mBanka patří.

Vše bylo nakonec vyřešeno tak, že byla vyplacena dlužená suma ještě před tím, než nabyl rozsudek právní moci.

Novinka mBank měla problémy, byla na ni uvalena exekuce byla publikován 15. srpna 2010 v 01.15. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...