Android stále na trhu posiluje, je třetí nejpoužívanější systém na mobilních telefonech

Tagy:  google, android, operační systémy, linux, mobile, rim os, iphone, iphone os, symbian, smartphone

Operační systém Android si stále získává více a více uživatelů, dokládá to průzkum společnosti Gartner za nejnovější období druhého čtvrtletí tohoto roku. V jedné z minulých novinek jsme Vás informovali o situaci v prvním čtvrtletí, čísla se však trochu změnily.

Android se nyní dostal na třetí místo tržního podílu v operačních systémech pro mobilní telefony – smartphony. Stále vládne Symbian, má 41,2% podílu, druhé místo okupuje RIM OS (operační systém pro telefony BlackBerry) s podílem 18,2%. Android však začíná RIM OS celkem slušně dotahovat, dokázal si zajistit 17,2%. S odstupem tří procent následuje operační systém pro telefony Apple iPhone OS. Podíl dalších systémů je víceméně zanedbatelný, výraznější, 5% podíl má jen Windows Mobile.

Google

Google

Z delšího sledování trhu je jasné, že Android stále posiluje, očekává se, že do konce roku by mohl překonat i RIM OS. Oproti prázdninám minulého roku je nárůst Androidu skutečně obrovský, tehdy měl totiž podíl jen 1,8 %.

Zdroj: Gartner.com

Novinka Android stále na trhu posiluje, je třetí nejpoužívanější systém na mobilních telefonech byla publikován 17. srpna 2010 v 01.15. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...