Facebookem řádí malware, způsobuje to skupina za "nelíbí se mi" tlačítko

Tagy:  facebook, sociální síť, malware, pozvánka, skupina, rozesílání, vir

Příspěvky na zdích jednotlivých profilů sociální sítě Facebook lze buďto komentovat textově, nebo můžete využít tlačítka „To se mi líbí“. Již nějakou dobu se ale objevují různé skupiny, které požadují i vložení tlačítka „To se mi nelíbí“. Právě jedna z takových skupin byla označena jako malware.

Jedna ze skupin, která vznikla v USA, se snaží nalákat uživatele na to, že pokud se do ní přidají a pošlou pozvánku několika svým přátelům, tlačítko „To se mi nelíbí“ se jim zpřístupní. Samozřejmě je to nesmysl, ale při přidání do této skupiny hrozí riziko napadení malwarem, který má za úkol rozesílat pak pozvánky do skupiny všem lidem v seznamu vašich přátel. Ve výsledku to může znamenat například spam ve vaší emailové schránce.

Facebook

Facebook

Facebook se pochopitelně snaží takové skupiny hledat a likvidovat je, problém je ovšem v tom, že někteří uživatelé vůbec neví, že mají počítač nakažen a když se jim ani po přidání do skupiny „vysněné“ tlačítko nezobrazí, považují to jen za chybu a nevěnují tomu pozornost.

Uživatelé se mohou chránit především prevencí, stačí na pozvánky do podobných skupin vůbec nereagovat.

Zdroj: Fudzilla.com

Novinka Facebookem řádí malware, způsobuje to skupina za "nelíbí se mi" tlačítko byla publikován 17. srpna 2010 v 23.30. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...