Ministr obrany chce zakázat prodej Medal of Honor

Tagy:  medal of honor, střílečka, akční hry, taliban, terorismus, prodej, zákaz prodeje, omezení

Počítačová hra Medal of Honor bude mít zřejmě veliké problémy s prodejností na Britských ostrovech. Může za to Liam Fox, ministr obrany Velké Británie, který žádá úřady, aby se střílečka v zemi neprodávala.

Důvod k zákazu prodeje hry je jednoduchý, existuje totiž možnost hrát za příslušníka teroristické skupiny Taliban, který likviduje jako Britské, tak Americké vojáky. Fox považuje nový díl FPS akce Medal of Honor za nechutný a zaslal prohlášení všem větším prodejcům počítačových her v zemi, ve kterém je nabádá, aby takový titul neprodávali.

Electronic Arts, což je výrobce a distributor hry Medal of Honor považuje výtky Foxe zaa zbytečné. Za Taliban jde podle EA hrát pouze v multiplayer módu, navíc za cíl palby nejsou vybráni vojáci Britští, ale ti z USA, alespoň tomu odpovídá zbarvení uniforem a nášivek.

Organizace BBFC, která kontrole prodej počítačových her a jiného softwaru dala hře známku 18+. Ministerstvo kultury a sportu, pod které BBFC oficiálně patří se vyjádřilo v tom smyslu, že stanovisko, které Fox k problému má je stanoviskem čistě jeho osoby, nikoliv vlády.

Zdroj: Bbc.co.uk

Novinka Ministr obrany chce zakázat prodej Medal of Honor byla publikován 25. srpna 2010 v 03.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...