SSD disk s cenou 100 dolarů? Skutečnost!

Tagy:  ssd, cena, disk, pevný disk, owc, other world computing, akce, cenové akce

Některý hardware je dražší, některý levnější. Čas od času se ovšem objeví věc, která doslova „boří hranice“ prodejních cen. Jednou z nich je i SSD disk od výrobce Other World Computing (OWC).

SSD flash disk dostal jméno OWC Mercury Extreme, má sice relativně malou kapacitu (40 GB), ale velice výhodnou cenu. Skutečná kapacita disku je 43 GB, 3 GB „nad kapacitu“ používá firmware disku. Svým určením se hodí spíše pro ty, kteří nepotřebují příliš mnoho místa, ale z nějakého důvodu chtějí používat SSD disk, popřípadě je možnost uplatnit ho jako bootovací disk pro normální počítač, což není vůbec špatné řešení.

Jako základ pro stavbu disku byl vybrán řadič SandForce SD1200, jeho výhoda je relativně dobrý výkon. Maximální rychlost čtení tohoto disku je 285 MB/s, rychlost zápisu je o 10 MB/s nižší.

Cena 100 dolarů platí bohužel jen pro zaváděcí prodej v USA, aby se výrobci vůbec vyplatilo disk prodávat, bude se už příští měsíc prodávat za 140 dolarů, i přesto jde o jeden z nejlevnějších SSD disků na trhu.

Zdroj: Inquisitr.com

Novinka SSD disk s cenou 100 dolarů? Skutečnost! byla publikován 22. srpna 2010 v 17.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...