Intel koupil vývojáře antivirů McAfee

Tagy:  intel, mcafee, akvizice, obchod, investice, software, hardware, sloučení, dceřinná společnost, antivir

Intel koupil jednoho z největších vývojářů bezpečnostních řešení, firmu McAfee. Celková cena, kterou Intel vyplatil je 7,68 miliard dolarů, akcionáři dostali 48 dolarů za akcii. 6100 lidí, kteří v McAfee pracují se údajně o svá místa nemusí bát.

Pro Intel je nákup takového subjektu, jakým McAfee je výhodnou investicí, minulý rok byl obrat společnosti 2 miliardy dolarů, a její hodnota před akvizicí byla odhadována na 4,56 miliard dolarů. Akvizice ještě není úplná, nejdříve musí tak velký obchod projít schválením úřady a až potom se může McAfee stát pro Intel dceřinou společností.

McAfee

McAfee

Intel obchod hodnotí kladně především díky tomu, že spolupráce s firmou, která vyrábí hardware a s jinou, která vyrábí software, v tomto případě bezpečností řešení, je velice výhodná hlavně pro uživatele, kteří se mohou spolehnout, že bude bezpečnost produktů, které používá na vysoké úrovni.

Sloučení Intelu s McAfee není prvním takovým případem, už v minulosti například proběhlo sloučení Symantecu a Microsoftu.

Zdroj: Newsroom.intel­.com

Novinka Intel koupil vývojáře antivirů McAfee byla publikován 22. srpna 2010 v 20.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...