Assange obviněn ze znásilnění a sexuálního obtěžování, za žalobami prý stojí Pentagon

Tagy:  wikileaks, dokumenty, armáda, usa, taliban, terorista, válka, informátor, zrádce, dokumenty, tajné dokumenty, znásilnění, žaloba

Julian Assange, člověk, který vstoupil do podvědomí počítačové veřejnosti založením serveru WikiLeaks byl obviněn ze znásilnění a sexuálního obtěžování. Zajímavé na celé věci je to, že v obvinění pravděpodobně má prsty některá ze zpravodajských služeb v USA, popřípadě rovnou Pentagon.

Případ se dále vyvíjel a dospěl k překvapivému cíli. Přinejmenším podivné bylo, že Assange byl ze znásilnění obžalován jen několik málo dní poté, co se na WikiLeaks objevily dokumenty, ve kterých byly například jména spolupracovníků Americké armády v Afghánistánu a další údaje, které byly hodnoceny jako přinejmenším velice důvěrné.

Wikileaks logo

Wikileaks logo

Na zakladatele serveru WikiLeaks podaly žalobu dvě Švédky, obě však shodně tvrdí, že na ně nevyvíjel nátlak ani Pentagon, ani nikdo jiný. Hned po podaní žaloby vydala prokuratura příkaz k zatčení, ten však byl po dvou dnech zrušen s tím, že žaloby se nakonec ukázaly jako neopodstatněné. Nakonec se prokázalo, že znásilnění se Assange nedopustil, ovšem vyšetřování ze sexuálního obtěžování stále trvá, i to však bude s největší pravděpodobností brzy zastaveno.

Sám Assange připustil, že za žalobami může stát někdo z ministerstva obrany, na kterém po zveřejnění dokumentů vypukla obrovská panika, rovněž zdůraznil, že se v životě žádného nezákonného jednání nedopustil.

Zdroj: Theage.com.au

Novinka Assange obviněn ze znásilnění a sexuálního obtěžování, za žalobami prý stojí Pentagon byla publikován 23. srpna 2010 v 19.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...