Projektu iTunes U se daří, zaznamenáno 300 miliónů stažených souborů

Tagy:  itunes, itunes u, univerzita, škola, učení, studium, student, sdílení, server, počítače, internet

Projekt firmy Apple, speciální server pro sdílení souborů, které pocházejí z různých škol a univerzit si připsal velice důležitý mezník ve své historii. Právě totiž bylo ze serveru iTunes U staženo 300 miliónů souborů.

Do projektu iTunes U je zasvěceno na 800 univerzit z celého světa. iTunes U znamená pro školy nejen velkou propagaci, ale také jistý finanční výdělek, neboť více než 400 univerzit používá kromě iTunes U i standardní obchod iTunes Store. Zatím je k dispozici přes 350 000 multimediálních souborů s různým zaměřením od různých institucí.

iTunes

iTunes

Počet 300 miliónů stažení byl překročen po třech letech provozu portálu. Mezi nejpilnější přispěvatele patří hlavně Asijské univerzity, například z Číny, Singapuru nebo Japonska. Mezi další „vyhlášené“ jména patří třeba univerzita Harvard, Cambridge nebo Oxford.

iTunes U může využívat kdokoliv, bez ohledu na věk nebo místo pobytu, soubory, které jsou na serveru umístěny pocházejí ze všech možných oborů lidské činnosti. Jak již bylo řečeno na začátku novinky, pro školy je to i významná možnost prezentace své činnosti. To vše je nabízeno zcela zdarma.

Zdroj: Tisková zpráva

Novinka Projektu iTunes U se daří, zaznamenáno 300 miliónů stažených souborů byla publikován 26. srpna 2010 v 01.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...