Google chce konkurovat Skypu, Gmail dostal funkci telefonních hovorů

Tagy:  google, skype, telefonování, komunikace, voip, konkurence, gmail

Google se chystá konkurovat největšímu poskytovateli telefonních hovorů na internetu, síti Skype. Do služby Gmail totiž přidal novou funkci, díky které si mohou uživatelé Gmail účtů navzájem zdarma volat.

Během prvního dne, kdy byla funkce spuštěna k ostrému provozu proběhlo milion telefonních hovorů. Google chce „válcovat“ Skype především nízkými cenami telefonních hovorů, služba sice funguje zatím jen pro USA a Austrálii, vnitrozemské hovory v USA ovšem jsou zdarma minimálně do konce roku, ale pravděpodobně zdarma budou i po 31. prosinci.

Google pravidelně představuje různé služby, kterými chce konkurovat majoritním službám, které jsou zavedené a funkční. Jako příklad můžeme uvést například Google Talk (což měla být odpověď na ICQ), nebo Google Wave, který byl ovšem tak neúspěšný, že ho Google raději ukončil.

Že by Google nahradil Skype je zatím prakticky nemožné, neboť ho využívá obrovské procento lidí, vlastnících počítač s připojením k internetu.

Zdroj: Youtube.com

Analytici z Bloombergu zároveň upozorňují na to, že podobnou funkčnost zatím nenabízí mobilní Android (pouze omezený Voice a opět pouze ve Státech), kde by Google díky sílící pozici na trhu mohl udeřit ještě silněji. V Americe to platí dvojnásob, konkurenční Skype totiž letos uzavřel partnerství s tamním největším mobilním operátorem Verizon Wireless.

Novinka Google chce konkurovat Skypu, Gmail dostal funkci telefonních hovorů byla publikován 28. srpna 2010 v 04.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...