Kingston představil paměťovou sadu s nejvyšší frekvencí na světě

Tagy:  kingston, paměť, internet, overclocking, společnost, modul

Společnost Kingston, která vyrábí především paměťové sady a úložná média se zapsala do knihy rekordů. Je to díky paměťové sadě Kingston HyperX KHX2333C9D3T1­K3/3GX, která je tříkanálová a pro účely překonání rekordu byla přetaktována.

Konečná frekvence, která se podařila z HyperX vytáhnout je 3068 MHz. K překonání rekordu došlo na akci GamesCom 2010, která se každý rok koná v Kolíně nad Rýnem. Jde o setkání všech, kteří se zabývají overclockingem v té nejextrémnější formě. Konkretní podíl na překonání rekordu má duo Benjanim Bioux a Jean-Baptiste Gerard, kteří uvedli paměť do „provozního“ stavu.

Extrémní výkon potřebuje extrémní chlazení, jako chladícího média bylo použito tekutého dusíku, který dokáže zabezpečit správné a ničím nepřerušované chlazení zahřívané paměti. Modul HyperX dosáhl rekordu ve spolupráci se základní deskou GIGABYTE P55, procesor Intel Core i7 870.

Trochu úsměvná je i skutečnost, že tvůrci rekordu v podstatě vůbec nečekali, že by mohla být jejich věc nějakým způsobem zajímavá.

Zdroj: „Tisková zpráva“

Novinka Kingston představil paměťovou sadu s nejvyšší frekvencí na světě byla publikován 30. srpna 2010 v 02.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...