Podstatné zrychlení Windows Live Hotmail, na mobily začne chodit pošta v reálném čase

Tagy:  hotmail, pošta, email, smartphone, telefon, emaily, android, operační systém, microsoft

Microsoft chystá u své služby Windows Live Hotmail zbrusu novou funkci, která má zrychlit doručování mailů. Jedná se o použití protokolu Exchange ActiveSync, ve výsledku by to mělo znamenat doručování mailů na mobilní zařízení ihned po odeslání.

Exchange ActiveSync, tedy zkráceně EAS podle odhadu Microsoftu používá aktuálně na 300 miliónů mobilních zařízení. Samotný Hotmail bude moci provádět přes EAS synchronizaci nejen emailové pošty, ale třeba i kontaktů.

EAS podporují prakticky všechny operační systémy pro smartphony, například Windows Mobile 6.x, Android 2.x, samozřejmě i operační systém iOS, operační systémy pro telefony Nokia a další. U Androidu je specifikum ve verzi 2.1, která podporována není, verze 2.2 už podporována je.

Služba je ale zatím v zahřívacím provozu, takže se občas objeví problém s podporou některých operačních systémů, ve velké většině případů ovšem EAS pracuje tak jak má a emaily skutečně docházejí v reálném čase.

Jak nastavit účet pro příjem pošty najdete na Windowslivehel­p.com

Novinka Podstatné zrychlení Windows Live Hotmail, na mobily začne chodit pošta v reálném čase byla publikován 31. srpna 2010 v 23.30. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...