Nový portál Bezpecnyinternet.cz, spolupracuje na něm i Česká spořitelna nebo Microsoft

Tagy:  Bezpecnyinternet.cz, internet, internetová kriminalita, web, microsoft, seznam, česká spořitelna, nápověda, pomoc

Český internet zaznamenal spuštění nového projektu, který má chránit uživatele před nebezpečím, hlavně před internetovou kriminalitou a má jim radit při jejich problémech. Na spouštění a provozu serveru spolupracují i různé soukromé společnosti, jako je Microsoft nebo Česká spořitelna.

Bezpecnyinternet.cz má přinést komplexní informace o celkové internetové kriminalitě, jeho výhodou je, že se zaměřuje na všechny skupiny uživatelů internetu, od dětí až po podnikatele. Web je rozdělen na pět cílových skupin, konkrétně Začínající uživatel, Pokročilý uživatel, Rodiče, Děti a Školy.

Bezpecnyinternet.cz

Bezpecnyinternet.cz

Výhodou pro uživatele je i to, že se uživatel může seznámit i s řadou příkladů, jak může internetová kriminalita vypadat. Bezpecnyinternet.cz se ovšem nevěnuje jen internetové kriminalitě samotné, ale přináší cenné informace i v oblasti různých internetových médií, technologií, atd. V každé sekci webu jsou navíc k dispozici testy, ve kterých se můžete přesvědčit, zda jste opravdu pochopili to, co jste se na webu naučili.

Tři společnosti, které stály u zrodu projektu, tedy Microsoft, Česká spořitelna a Seznam.cz navíc rádi přivítají další spolupracovníky, kteří pomohou s rozvojem.

Zdroj: Bezpecnyinter­net.cz

Novinka Nový portál Bezpecnyinternet.cz, spolupracuje na něm i Česká spořitelna nebo Microsoft byla publikován 29. srpna 2010 v 12.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...